Om mig

Om mig


Jag heter Melissa och jag har alltid älskat hundar och finner en glädje i att ha detta intresse. Jag har gått SKK:s hunduppfödarutbildning och  fördjupningskurs för  avel och genetik på SKK på distans. Hundens hälsa och mentalitet tycker jag är extra intressanta och viktiga ämnen att förkovra sig i, dessutom är hundens anatomi kopplad till hälsa. Jag har tidigare tävlat i lydnad och bruksspår, jag är utbildad mentaltestfigurant och testledare, har gått ringsekreterarutbildning samt SKK:s centrala kurs för anatomi och bedömning. Jag är auktoriserad exteriörbeskrivare för hovawart som är en ras som jag tidigare ägt och fött upp. Numera är jag även auktoriserad BPH-beskrivare och testledare för BPH som ett led i mitt intresse för hundens beteende och temperament. Kennelnamnet har jag haft sedan slutet av 1990-talet. Min stamtik (hovawart) hette Nasher, därav namnet. Jag har även haft engelsk cockerspaniel och rhodesian ridgeback tidigare. Min allra första kull var en cockerspanielkull 1974 när jag bodde i Finland.


Jag har alltid varit aktiv i rasklubbsarbete, och 2015-2017 var jag först suppleant och sedan ledamot i SDHK (Svenska Dvärghundsklubben) där jag arbetade med avel och hälsa. Jag har också jobbat med BBHC:s (Bolognese & Bichon Havanais Club) medlemstidning BBHC-vännen i 11 år samt startat och administrerat BBHC:s Facebooksida.

Som aktivitetsombud har jag hållit i åtskilliga medlemsträffar både i Sörmland när jag tidigare bodde i Eskilstuna samt i Rosersberg i Norra Stockholm. Även ringträningar har jag hållit i och kommer även i fortsättningen att göra. Självklart följer jag Svenska Kennelklubbens och BBHC:s riktlinjer och avelsrekommendationer. 

Nu är jag med i styrelsen för både Svenska Biewerterrierklubben (www.biewerterrier.se) och BBHC (Bichon Bolognese & Havanais Club, www.bbhc.se), samt webmaster i båda dessa klubbar.


Målet med min uppfödning, som jag bedriver i liten skala, är att få fram mentalt och exteriört trevliga rastypiska havanaiser som är friska och till glädje för sina ägare. Valparna är naturligtvis registrerade hos SKK och jag följer djurskyddslagen, SKK:s riktlinjer för hållbar och etisk avel samt båda rasklubbarnas avelsrekommendationer. Jag kommer att finnas som stöd för mina valpköpare i alla de frågor som uppstår under hundens hela liv. 

 

Gå gärna in på min blogg som heter www.havanese.se där jag lägger upp bilder på mina och andras havanaiser från utställningar och andra ställen. För att komma till sidan klicka gärna på länken nedan.

 

Om vi ses på utställning eller nån annanstans, kom gärna fram för en pratstund!

Jag är medlem i SKK, BBHC, Biewer Terrier Klubben samt Svenska Hunduppfödarföreningen

Jag fotar hundar på begäran! Träffar du mig på en utställning så fråga mig! Annars kan du alltid höra av dig till mig så bestämmer vi tillsammans tid och plats!

Ibland kan det vara svårt att få svar  direkt om du skriver till mig. Jag gör dock mitt bästa och svarar så fort jag kan!