Om mig

Nasherhaus

  bichon havanais

Om mig


Jag heter Melissa och jag har alltid älskat hundar och finner en glädje i att ha detta intresse. Jag har gått SKK:s hunduppfödarutbildning och nu läser jag fördjupningskursen för  avel och genetik på SKK på distans. Hundens hälsa och mentalitet tycker jag är extra intressanta och viktiga ämnen att förkovra sig i, dessutom är hundens anatomi kopplad till hälsa. Jag har tidigare tävlat i lydnad och bruksspår, jag är utbildad mentaltestfigurant och testledare, har gått ringsekreterarutbildning samt SKK:s centrala kurs för anatomi och bedömning. Jag är auktoriserad exteriörbeskrivare för hovawart som är en ras som jag tidigare ägt och fött upp. Kennelnamnet har jag därför haft sedan slutet av 1990-talet. Min stamtik (hovawart) hette Nasher, därav namnet. Jag har även haft engelsk cockerspaniel och rhodesian ridgeback tidigare.

Jag har alltid varit aktiv i rasklubbsarbete, och 2015-2017 var jag först suppleant och sedan ledamot i SDHK (Svenska Dvärghundsklubben) där jag arbetade med avel och hälsa. Jag jobbar också med BBHC:s (vår egen rasklubb) medlemstidning BBHC-vännen samt administrerar rasklubbens Facebooksida.

Självklart följer jag Svenska Kennelklubbens och BBHC:s riktlinjer och avelsrekommendationer.

Målet med min uppfödning, som jag bedriver i liten skala, är att få fram mentalt och exteriört trevliga rastypiska havanaiser som är friska och till glädje för sina ägare. Valparna är naturligtvis registrerade hos SKK. Jag kommer att finnas som stöd för mina valpköpare i alla de frågor som uppstår under hundens hela liv. 

 

Gå gärna in på min blogg som heter www.havanese.se där jag lägger upp bilder på mina och andras havanaiser från utställningar och andra ställen. För att komma till sidan klicka gärna på länken nedan.

 

Om vi ses på utställning eller nån annanstans, kom gärna fram för en pratstund!

Tiden är begränsad


Ibland kan det vara svårt att få svar direkt om du skriver till mig. Jag gör dock mitt bästa och svarar så fort jag kan!

Aktivitetsombud för BBHC


Jag är även aktivitetsombud för Norra Stockholms aktivitetskrets. Har du idéer om vilka aktiviteter vi ska anordna kontakta mig gärna.

Idéer till tidningen?


Eftersom jag är med i redaktionen för BBHC-vännen, så kontakta mig gärna om du vill skriva något i vår trevliga medlemstidning.

Copyright © All Rights Reserved