Allergisk?

Har du allergi?


... eller någon av dina nära och kära, och ni funderar skaffa en havanais?


Läs det här först:

Du som är allergiker vet ju att allergi inte är svart eller vitt. Ibland tål man en viss hund, men inte en annan. Vad beror det på? Det hänger inte så mycket på rasen som det gör på individen. I en kull kan det finnas valpar som du tål och andra du inte tål. Det är många allergiker som verkar tåla havanais, men det är inget som är säkert. Hur ska man då veta om man tål den blivande valpen?

En hund har 6 vanliga allergener, och det är alltså dem som ger en allergisk reaktion hos vissa. 

Man kan testa sig själv för att ta reda på vilka allergener just DU är allergisk mot och ta motsvarande test på hunden, även en liten valp, för att se vilka allergener just den hunden har, och på så sätt hitta en perfekt och SÄKER match för just DIG.


Jag säljer inte gärna en valp till en allergisk person och det är för att undvika tragedier när en valp som hunnit bli en kär familjemedlem måste återlämnas till uppfödaren. Så tråkigt och hjärtslitande för både familjen och valpen!

Men i undantagsfall kan jag tänka mig att låta allergitesta en kull eller en valp om just DU i övrigt är den perfekta köparen som kan erbjuda bästa möjliga hemmet. Då får du stå för kostnaden för allergitest av både dig själv, ev familjemedlem och valpkullen eller en enstaka valp.

Läs mer om allergitest för hund.

Här kan du läsa om hur du kan testa dig själv vilka hundallergener du inte tål, allergitest för dig.